Jyotish horoskopi: Indira Levak

earth-1365995_1920

Indira Levak (rođena Vladić) poznatija kao Ira, (Županja, 15.09.1973.), hrvatska pjevačica, vokalistica u sastavu “Colonia” od 1996. godine.
Indira je rođena s lagnom (podznak, ascendent) u Škorpionu (sanskrt. Vrishchika). Osoba u ovoj lagni može biti vrlo topla i dražesna, ako ju se ne provocira i ne ugrožava. Ona nije odviše sklona mijenjanju svoje pozicije, no, žestoko se brani ako je netko pokuša ozlijediti ili joj želi naškoditi. Tendencija ka postojanosti može Škorpione učiniti kontrolorima, iako su oni, u biti, brižne prirode. Ova lagna posjeduje sljedeće odlike: strastvenost, smionost, magnetičnost, karizmatičnost, ekstremnost, tajanstvenost i buntovnost.

Indira Levak karta

Lagna se nalazi u Jyeshta nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), kojom vlada Indra, kralj deva/sura, tj. polubogova (interesantna je sličnost imena Indra s imenom Indira). Indra je vladar nad velikim obiljem, ratnik i heroj među junacima. Stoga ova nakshatra predstavlja velike ratne heroje, bogatstvo i slavu, zapovjednike, te kraljeve koji su usredotočeni na osvajanje. Nabrojane odlike daruju Indiri snažnu osobnost, veliku hrabrost i borbenost.
Vladar lagne Škorpiona, Mars (tjelesna aktivnost, enegičnost, strast, snaga volje, inicijativnost, impulzivnost, čvrstoća i ustrajnost, borbeni duh, natjecateljski duh, ratnik), nalazi se u 6. kući (neprijatelji, konkurencija, nadmetanje, suparništvo, borba, sukobi, svađe, prepirke, rasprava, prepreke, poteškoće, brige), u svom vlastitom znaku, Ovnu (inicijativnost, ambicioznost, samopouzdanje, pionirski duh, neovisnost, ratobornost, hrabrost, natjecateljski duh, dominantnost, kritičnost, ljutnja, tvrdoglavost, nestrpljivost, impulzivnost). Ovo govori da će Indira biti čvrst i uporan borac koji će se odvažno suprotstaviti svojim neprijateljima, i da će u svakoj prepirci i nadmetanju nastojati izaći kao pobjednik.
Mars aspektira lagnu, dakle, svoj vlastiti znak, Škorpiona, što dodatno pojačava vatrenu i strastvenu narav. On je ujedno i Amatyakaraka (označitelj karijere) u ovom horoskopu.
Mjesec (misli, osjećaji, moć zapažanja, majka, osjetljivost, ranjivost/povredljivost, senzitivnost/osjećajnost, dom, obiteljski život) se također nalazi u 6. kući u znaku Ovna. Ovo nije baš sretan položaj za Mjesec, jer ovdje on ukazuje na određene probleme u obiteljskom životu i osjetljivu/ranjivu prirodu. Iako dobroćudan aspekt Venere (ljubav, brak) iz 12. kuće donekle ublažava ovu situaciju, Indiri se savjetuje kontrola njene snažne strastvenosti i vatrene naravi u njenom obiteljskom životu, kao i odnosu s partnerima.
Još jedan planet dodaje “ulje na vatru” Indirinoj vatrenoj prirodi. Radi se o Suncu (osobnost, ambicija, vitalnost/životna snaga, samopouzdanje, karizma, vatra, snaga volje, kreativno izražavanje, autoritativnost, vodstvo, državne službe) koji se nalazi u 10. kući karijere, u svom vlastitom vatrenom znaku, Lavu (izražajnost, kreativnost, vodstvo, natjecateljski duh, društvenost, samouvjerenost, dinamičnost, dramatičnost, zaigranost, energičnost, plemenitost, odanost, dostojanstvenost, kraljevski stav, autoritativnost). Ovo je izvrstan položaj za Sunce, koji ukazuje na uspon i prodor u karijeri.
U Indirinom horoskopu postoji još jedan snažan planet, Merkur (govor, komunikacija, razgovjetnost/jasnoća govora, specifični detalji, društvenost, brzo kretanje, putovanja na kratke udaljenosti), koji se nalazi u svom vlastitom znaku, Djevici, u 11. kući (novčani dobici, prihod od karijere, novac koji lako dolazi, dodatni prihod, prestiž, priznanje, nagrade, promicanje grupe (skupine), prijatelji, društvo). Ovo je dodatan “vjetar u leđa” Indirinoj karijeri.
Indirinom odabiru glazbene karijere svakako je doprinijela Venera (glazba, umjetnost) svojim aspektom na Mjesec (javnost, popularnost) i vladara lagne, Marsa (snaga volje, inicijativnost). Od Mjeseca, Venera (glazba) je vladar 2. kuće (novac, prihod, bogatstvo, dobici, imovina, govor a posebno kvaliteta govora). Položaj Venere u 7. kući (kendra) od Mjeseca, u vlastitom znaku, Vagi, tvori snažnu Malavya Mahapurusha yogu (planetarna kombinacija), koja pojačava pozitivne odlike Venere – čini osobu srdačnom, ljubaznom, društvenom, punom ljubavi, sa snažnom kreativnom energijom. I Jupiter se od Mjeseca nalazi u 10. kući (kendra) od Mjeseca, što tvori povoljnu Gaja Keshari yogu (nažalost, zbog Jupiterove debilitacije i retrogradnog kretanja ova je yoga oslabljena, pa je njena snaga tek djelomična) koja osobi daruje slavu, moćnu osobnost, bogatstvo, inteligenciju, kraljevsko držanje i veliku slavu. Ovaj položaj Jupitera (dobroćudan planet u 10. kući odMjeseca) tvori i Amala yogu, koja povećava uspjeh u karijeri, bogatstvo i reputaciju. Iako se Jupiter ovdje nalazi u debilitaciji (stanje oslabljenosti), u znaku Jarca, i retrogradan je, ova je oslabljenost u Navamshi (dodatna karta za analizu horoskopa) donekle umanjena njegovim smještajem u svom vlastitom znaku, Ribama, u snažnoj kendra kući (4. kuća). Sve u svemu, Gaja Keshari yoga i Amala yoga će ipak dati ponešto dobrobiti u ovom horoskopu.
Jupiter (novac, uspon) je smješten u 3. kući medija, glazbe i zabavne industrije.
U Navamshi, Venera (glazba) i Sunce (vladar karijere) nalaze se u lagni, tj. u 1. kući (glavne osobine osobe, cilj, aspiracije, zanimanje, slava, priznanje). Ova konjukcija je očito dodatno utjecala na Indirin odabir karijere.
Prije svoje glazbene karijere, Indira je radila u Županijskom uredu za opću upravu, što je također u uskoj vezi sa Suncem (državna služba), njenim vladarom karijere. Prevrat u karijeri doživljava u Maha dashi Venera-Merkur (od 04.05.1994. do 04.03.1997.), a veći napredak postiže u Maha dashi Sunca (od 04.05.1998. do 03.05.2004.). Ovaj prevrat potvrđuje i Jaimini Chara dasha, Djevica-Ovan (1996. godine), a veći napredak je više nego uočljiv u Chara dashi Lava (15.09.2002. do 15.09.2014.). U znaku Lava, podsjetimo se, nalazi se njegov vladar, Sunce (ujedno i vladar 10. kuće karijere).