Jyotish horoskop: Zrinka Cvitešić

mars-1326108

Zrinka Cvitešić hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica.
Zrinka Cvitešić rođena je u podznaku Vage (Tula). Kao pokretan (Chara) znak zodijaka i neparan (7) znak, spol Vage je muški, što je čini društvenim i ekspresivnim (izražajnim) znakom. Vage su pogodne za pokretanje aktivnosti koje promoviraju visoke ideale, i stvaranju potpore preko svojih brojnih društvenih kontakata i veza. One mogu iskoristiti svoj šarm i vještinu diplomacije, pa znaju reći “Volim pridobiti i pobijediti ljude sa smiješkom”. Vage nastoje održati harmoniju pod svaku cijenu, i trude se ne stvarati si neprijatelje ili ulaziti u konflikte. Izvrsni su posrednici, jer mogu vidjeti obje strane konflikta na pošten način. Međutim, one također imaju i reputaciju neodlučnosti, i teško im se posvetiti samo jednoj ideji ili stvari. Vage imaju istančano oko za estetiku, pa su kao stvoreni za umjetničke i dizajnerske poslove.

zrinka karta-small

Stoga, s podznakom u Vagi, Zrinku krasi orijentiranost na odnose i veze, društvenost, šarmantnost, dražesnost, ljupkost, prijateljski stav, harmoničnost, umjetnost, kreativnost, profinjenost, estetika i ljepota.
Vaga se nalazi u Swati nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), koja je Zrinku dodatno obdarila s težnjom da pomogne drugima, željom da bude neovisna, mentalnom snagom, visokom razinom prilagodljivosti, misaonošću i pažljivošću, te neprestanoj težnji za razvojem i napredovanjem. Swati je usko povezana s božicom Sarasvati, vladaricom znanja i učenja, koja Zrinku usmjerava ka napretku u književnosti (dar pisanja i govora) i glazbi.
Vladar podznaka, Vage, je planet Venera (glazba, gluma, umjetnost, dramska umjetnost, film), koja je iznimno dobro smještena u trikona 9. kući (ideali, nadahnuće, duga putovanja, sreća, napredak, uspjeh i blagostanje), najsretnijoj kući u horoskopu. Venera se ovdje nalazi u prijateljskom znaku, Blizancima (komunikativnost, razgovjetnost, društvenost, prilagodljivost, promjenjivost), što joj dodatno pomaže u davanju svojih blagoslova u ovom horoskopu. Venera iz 9. kuće, u sambandha aspektu, snažno i povoljno aspektira 3. kuću (komunikacija, mediji, glazba, dramska umjetnost i film, ples, saveznici, volja, odlučnost, izdržljivost, kratka putovanja). U Chandra lagni (horoskop s Mjesecom u lagni, 1. kući), Venera se nalazi u 3. kući, pa nimalo ne iznenađuje tako snažan Zrinkin interes i uspjeh u području glume, glazbe i plesa.
Najsnažniji planet u Zrinkinom horoskopu je svepovoljni i dobroćudni Jupiter (bogatstvo, sreća, napredak, inteligencija, ugled, duga putovanja), koji je smješten u 10. kući (karijera, posao, biznis, uspjeh, slava i javni ugled), u znaku Raka (sklonost ka sigurnosti i stabilnosti, maštovitost). Jupiter se ovdje nalazi u egzaltaciji (iznimna sreća i povoljnost), a budući da se istovremeno nalazi u 4. kući od Mjeseca (kendra), on tvori iznimno snažnu Gajakeshari yogu, koja osobu daruje s velikom slavom, kraljevskom udobnošću, neodoljivošću, inteligencijom i učenošću, te Hamsa Mahapurusha yogu (Jupiter se nalazi u kendri, u egzaltaciji), koja Zrinku daruje s ljepotom, srećom i lijepim glasom.
Nadalje, Zrinkina 10. kuća je pravo sjecište sretnih kombinacija, jer se ovdje, na temelju konjukcije Jupitera, Merkura i Sunca, stvara nekoliko izvrsnih yoga (planetarne kombinacije), kao što su Surya-Guru yoga (kombinacija Sunca i Jupitera), Surya-Budha yoga (kombinacija Sunca i Merkura), Budha-Guru yoga (kombinacija Merkura i Jupitera), te Surya-Budha-Guru yoga (kombinacija Sunca, Merkura i Jupitera), koje sve odreda povoljno utječu na njen životni uspjeh, karijeru, prestiž, slavu, priznanja i sreću. Posebno valja ovdje izdvojiti Budha-Guru yogu, koja Zrinku daruje s izvrsnom rječitošću, ljubaznošću, društvenošću, talentom za ples, pjevanje i glazbu, lijepim izgledom, te privrženošću prema parfemima.
Egzaltirani Jupiter (sreća, uspjeh, bogatstvo, ugled, putovanje na duge udaljenosti) je vladar 3. kuće, koja predstavlja glumu, dramsku i filmsku umjetnost, glazbu i ples, a smjestio se u 10. kući karijere, što više nego jasno ukazuje na Zrinkin životni put.
Mjesec se nalazi u 7. kući, u Ovnu, svom prijateljskom znaku, što govori da će Zrinka imati više strastvenih ljubavnih veza, ali i ne baš sretnu bračnu situaciju. Ovome u prilog govori i loš smještaj agresivnog Marsa, vladara 7. kuće braka u podznaku Vage, koji se smjestio u najnesretnijoj 8. kući, koja se povezuje s iznenadnim nevoljama i preokretima, preprekama, skandalima, razvodom, prekidima i rastancima. Niti Navamsha karta (Podjelna karta braka), nije baš sjajna, jer su se u 7. kući braka smjestili Sunce i Mars, dva vatrena planeta, što će unositi podosta tenzija u eventualnom braku, a vladar 7. kuće braka, Mjesec (promjenjivost, nestalnost, mentalna napetost i uznemirenost), smjestio se u lošoj 12. kući, koja označava gubitak, prekid i izolaciju.
U horoskopu je prisutna i nesretna Kala Sarpa yoga (svi planeti su smješteni između osi Ketua i Rahua), koja također ne ide u prilog dugom i sretnom braku.
Ketu (nedostatak motivacije, razočaranje, odustajanje) u 5. kući obično ukazuje na poteškoću sa začećem ili rođenjem djeteta. Ovom mogućem problemu dodatno šteti nesretan utjecaj Saturna (gubitak, razočaranje, prepreke) iz 11. kuće, kao i smještaj zloćudnog Saturna i Rahua u 5. kući (djeca) u Chandra lagni.
U horoskopu postoji još jedan problematičan čimbenik, a to je negativni obostrani aspekt između Saturna i Marsa, koji nastoji Zrinku uvući u svađe i razmirice, dajući joj povremeni ljutiti i osvetoljubivi temperament, gubitak samokontrole, oštar govor i ponašanje, i pojavu nižih poriva. Ovo je nešto na što Zrinka mora obratiti veću pozornost, a pogotovo u razdobljima i podrazdobljima (Maha dasha, Antar dasha ili Pratyandar dasha), kojima vladaju ova dva zloćudna planeta.

Zrinkin uspon započeo je u Maha dashi Rahua, koja je započela početkom 2002. godine, i traje do 2020. godine. Rahu je planet koji je snažno vezan za svjetovni uspjeh, pa obično daje nagli prosperitet, a pogotovo u karijeri (ali isto tako i nagle padove). Prva priznanja Zrinka je dobila tijekom razdoblja Rahu-Jupiter, koje je trajalo od 2004. do 2007. godine (Zlatna Arena za ulogu u filmu “Što je muškarac bez brkova?” 2005., nagrada za najbolju ulogu u filmu “Što je muškarac bez brkova?” na Sarajevskom festivalu 2005., te nagrada “Mila Dimitrijević” za ulogu Irine u drami “Tri sestre Antona P. Čehova”, 2006.). Njen se uspjeh nastavio tijekom 2010. godine, u razdoblju Rahu-Merkur (koje je trajalo od 2010. do 2012. godine), u kojoj je također primila veći broj zapaženih priznanja.
Inozemni proboj Zrinka je započela pri kraju ovog razdoblja, jer je Merkur vladar 12. kuće (inozemstvo), a smjestio se u 10. kući karijere. Priznanja su joj počela stizati tijekom prošle godine, u razdoblju Rahu-Venera, koje je započelo u drugoj polovici 2013. i trajat će do 2016. godine. Ovo će vjerojatno biti i njeno “Zlatno doba” u životnoj karijeri.
Nakon Maha dashe Rahua, Zrinka 2020. godine ulazi u Maha dashu egzaltiranog Jupitera, koja također obećava uspjeh i slavu. Ovo će sretno razdoblje trajati do 2036. godine.