Jyotish horoskop: Nina Badrić

network-3152677

Nina Badrić hrvatska je pop pjevačica i višestruka osvajačica nagrade Porin. Jedna je od najnagrađivanijih glazbenika čija se popularnost proširila i izvan granica Hrvatske.
Nina Badrić rođena je s lagnom (podznak, ascendent) u Vodenjaku. Ovu lagnu karakteriziraju liberalnost, nesebičnost, originalnost, povučenost i rezerviranost. Vodenjak se nalazi u Shatabhisha nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), koja osobu daruje s vitalnošću i hrabrošću.

Nina Badrić karta

Snažan planet u Nininom horoskopu je Venera (glazba, umjetnost), koja se nalazi izvrsno smještena u snažnoj 4. kendra kući, u svom vlastitom znaku, Biku (profinjenost, šarmantnost, romantičnost, umjetničke sklonosti). Venera s ovim položajem tvori iznimno povoljnu Malavya Mahapurusha yogu (planetarna kombinacija), koja daruje osobu s “lijepim izgledom, ugodnim glasom, lijepim zubima, naglašenim jagodicama, i svijetlim tenom poput punog Mjeseca”. Venera je ujedno i vladar 9. trikona kuće (duga putovanja, sreća, uspjeh, napredak i blagostanje), najsretnije kuće u horoskopu.
Za Ninin lijep glas i uspješnu karijeru pjevačice svoj doprinos dao je i Mjesec (senzitivnost, uglađen i fin govor, sreća u globalu, javnost, popularnost), koji je smješten u prijateljskoj 2. kući (prihod, bogatstvo, dobici, govor a posebno kvaliteta (kakvoća) govora, odjeća, luksuz, nakit, učtivost). Mjesec se ovdje smjestio u znaku Riba, što je Nini darovalo izvrsnu intuiciju, senzitivnost, suosjećajnost, izvanrednu imaginaciju, ali i veliku nepraktičnost i sanjarski duh.
Još jedan planet dao je svoj obol Nininoj umjetničkoj karijeri. Radi se o dobroćudnom Jupiteru (bogatstvo, sreća, ekspanzija, uzdizanje, ugled, putovanja na duge udaljenosti), koji se nalazi u mulatrikoni (stanje velike sreće i snage) u 11. kući (novčani dobici, prihod od karijere, novac koji lako dolazi, dodatni prihod, profiti, prestiž, priznanje, čast, nagrade, promicanje, ispunjenje želja), u svom vlastitom znaku, Strijelcu (idealizam, slavoljubivost, pustolovni duh, pionirski duh, napredak, akcija i aktivnost, dinamičnost, optimizam, ekspanzivnost, dobronamjernost).
Sunce (ambicija, samopouzdanje, karizma, snaga volje, kreativno izražavanje, položaj u karijeri, zanimanje) se nalazi u vrlo sretnoj trikona 5. kući (kreativnost, kreativno izražavanje, glazba, nadahnuće, talenti, zasluge ili dobra djela iz prošlog života, zabava), u povoljnom uzajamnom aspektu s dobroćudnim Jupiterom.
Chandra lagna (horoskop od položaja Mjeseca) potvrđuje i povećava Ninin životni uspjeh. Sada se Venera (glazba, umjetnost, luksuz) nalazi u 3. kući (komunikacija, mediji, glazba, volja, odlučnost, izdržljivost, želje, kratka putovanja) što pojašnjava njen uspjeh u estradnim vodama. Jupiter (bogatstvo) se smjestio u 10. kući karijere, gdje tvori izuzetno sretnu Hamsa Mahapurusha yogu. Ova yoga daruje osobi plemenitost, mudrost, ljepotu, luksuz i pravičnost.
Sunce se nalazi u snažnoj 4. kendra kući i povoljno aspektira 10. kuću karijere i Jupitera.
Nešto slabija situacija u ovom horoskopu odnosi se na bračni život, u kojem će Nina nailaziti na određene poteškoće. Njena Navamsha (Podjelna karta braka) nije baš snažna. Naime, u 7. kući braka smjestili su se zloćudni Saturn i Ketu, što ukazuje na ne baš dobar brak; Jupiter (muž) se smjestio u 6. kući gubitka i parnica, dok se Venera (ljubav, brak) nalazi također u lošoj 8. kući, koja ukazuje na gubitak partnera. Ovo je područje u kojem će Nina morati uložiti više truda i energije kako bi pronašla trajniju sreću.
Ninin uspjeh započeo je u Maha dashi Venere (planetarno razdoblje pod upravom planeta Venere). Ovo sjajno razdoblje započelo je 27.06.1980. i trajalo je do 26.06.2000. godine. Nastavak uspješne karijere dogodio se u Maha dashi Sunca, koja je započela 26.06.2000. i trajala je do 27.06.2006. godine.
Od 27.06.2006. do 26.06.2016. Nina se nalazi u Maha dashi Mjeseca, koja je također vrlo povoljna. No, od 26.06.2016. do 27.06.2023. Nina će biti u Maha dashi Marsa, a ovo razdoblje neće biti tako plodonosno.